Příprava pokrmu a společného stolování na DDŠ

Boletice

V pátek odpoledne chlapci, kteří neodjeli na dovolenku, měli na programu vaření pokrmu a přípravu společných prostor ke stolování. Připravovali jsme karbanátky z červené řepy, americké brambory s česnekovým dipem a zelný salát.

Chlapci se seznamovali se sílou červené řepy - obarví vše, ovesnými vločkami a dalšími ingrediencemi, které nepatří mezi jejich standardní pokrmy, o kterých si myslí, že jim chutnají. Přípravu jednotlivých částí pokrmu naši budoucí kuchaři zvládli na výbornou.

Hlavní část za drobné asistence taktéž a společné prostory ke stolování si vzali pod křídlo další chlapci ze skupiny. Jednalo se tak o týmovou práci, kdy se každý nějakou částí zapojil a přičinil o výsledný produkt.

Počáteční pohled na ingredience se změnil po ochutnání, kdy chlapci konstatovali, že nic takového ve většině případů ještě nejedli a že je to dobré. Kolikrát i zaznělo, že si ještě přidají „maso", avšak maso se tentokrát vůbec nekonalo.