Skupinová akce v rámci kroužku vaření

Boletice

S ohledem na snahu zkvalitnit u chlapců sebe obslužné činnosti, proběhlo na oddělení EPCHO, sk. E-2, dne 19.1.2020 společné vaření. Cílem této činnosti je dosáhnout u chlapců celkové soběstačnosti po odchodu z ústavního zařízení, mj. tedy i v umění přípravy alespoň základních druhů pokrmů. Při společném posezení si chlapci z nabídky možných jídel vybrali, co do úpravy, méně náročnou gulášovou polévku. Ve spolupráci s úsekem stravování byl zajištěn materiál k výrobě daného pokrmu a nedělní odpoledne bylo věnováno vlastní „tvorbě“.

Chlapci se do práce pustili s vervou sobě vlastní a pod dohledem zkušeného pedagoga, s letitými zkušenostmi v oboru gastronomie, docílili velmi dobrého výsledku v podobě výtečné gulášové polévky. Kvalitu pokrmu zhodnotili sami chlapci na výbornou, ale abychom zajistili objektivitu tohoto posouzení, byla umožněna degustace i chlapcům ze sk. E-1 a několika chlapcům i z DDŠ. Veškerá hodnocení překonala naše očekávání, a poněkud neskromně je nutno uvést, že padl dokonce názor, že úsek stravování, by si z našeho kuchařského výsledku měl vzít příklad.

V obdobné činnosti hodláme pokračovat, o dosažených výsledcích budeme i nadále podávat podrobné informace.

Zpracoval : Cimpl Petr