Návštěva zříceniny hradu BLANSKO

Boletice

Dne 29.9. 2019 absolvovala skupina vybraných chlapců z oddělení EPCHO Boletice nad Labem výlet v rámci turistických aktivit ke zřícenině hradu Blansko.

Počasí pro uskutečnění výletu nám přálo a tudíž jsme si všichni mohli v průběhu akce samotné vychutnávat překrásně přírodní scenérie, ve kterých jsme se cestou k hradu pohybovali. Vzhledem k tomu, že umístění hradu se nachází v nadmořské výšce kolem 600 m.n.m., měli jsme možnost si vychutnávat překrásné výhledy. Samotná cesta ke hradu je příjemná, nepřináší prakticky žádná úskalí, naopak je zpříjemněna možností prohlídky ručně vyráběných včelích úlů, které jsou umístěny v zahradě domu poblíž hradu.

Při výstupu na hradní ochoz se všem návštěvníkům naskýtá překrásný pohled na dominantu Bukové hory s televizním vysílačem, dále je vidět Milešovka, Lovoš , Tiské stěny a část Českého Švýcarska. Výhledy jsme měli navíc zpříjemněné možností využití dalekohledu. Díky němu se nám podařilo spatřit i siluetu TV vysílače Ještěd. Rovněž byli chlapci seznámeni s historií hradu.

V závěru naší prohlídky jsme využili možnosti si přímo v hradišti opéci buřty. Všemi účastníky byl výlet hodnocen kladně.

Zpracoval : Ledvina Michal Bc. - vychovatel odd. EPCHO

   

Vítězství 70, Děčín XXXII; tel. + 420 412 594 901; e-mail: a.krupickova@vuboletice.cz

Správa webu: hois.pavel@gmail.com
 © 2014. All Rights Reserved.