Vaření podle šéfkuchaře Radka Kašpárka

Boletice

Dne 6.1. 2019 jsme od 15.00 hod. do 18.30 hod. v rámci esteticko-výchovné činnosti na odd. EPCHO vařili vepřový guláš podle receptu šéfkuchaře Radka Kašpárka. V rámci přípravy za dohledu vychovatelů chlapci nejprve oloupali a nakrájeli brambory, cibuli, papriku a česnek. Poté se pustili do krájení masa a následného vaření. Už samotná příprava chlapce velmi bavila a konečný výsledek byl na udělení řádu Zlaté vařečky. Tomu odpovídaly i jejich spokojené reakce a plná bříška. Hned po skončení vaření chlapci plánovali, co budeme vařit příště.

Cílem akce bylo rozvíjení kuchařských dovedností, kultury stolování a sebeobsluhy, čehož bylo docíleno a proto hodnotím celou akci jako velmi zdařilou.

Zapsal Bc. Michal Ledvina - vychovatel odd. EPCHO